Υπολογιστής συνταγών σαπουνιού

Μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά που θα σας βοηθήσει με τις πρώτες σας απόπειρες στη παρασκευή σαπουνιού. Είναι ένας αυτοματοποιημένος υπολογιστής, ο οποίος υπολογίζει όχι μόνο τις δοσολογίες σε λάδια και καυστική σόδα ή ποτάσσα, αλλά και το αποτέλεσμα που θα έχει η συνταγή σας, όσον αφορά τη καθαριστική και καλλυντική του απόδοση, τον αφρισμό, την υπερλίπανση, τη σκληρότητα και πολλές άλλες παραμέτρους.


Κάντε click στο παρακάτω link και θα μεταφερθείτε στη  σελίδα αυτή, όπου μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τα υλικά σας (λάδια, βούτυρα κτλ.) και τα πρόσθετα που θέλετε να έχει το σαπούνι σας, όπως αιθέρια έλαια, βότανα κτλ. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη συνταγή σας και να την εκτυπώσετε.
Και το κυριότερο;;; Είναι και στα Ελληνικά!

5 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πολύ ωραίο! Δεν είχα βρει ελληνικούς υπολογιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/13 14:12

    Χαιρετω!
    Θα ηθελα να ρωτησω :
    σε περιπτωση που θελω να φτιαξω ενα σαπουνι με αλλο υγρο (οπως πχ η συνταγη του μπλογκ με μπυρα,) θα κανω πληρη αντικατασταση του νερου με μπυρα? μηπως το καθε υγρο εχει τις δικες του ιδιοτητες οσων αφορα τη σαπωνοποιηση η δεν εχει σημασια και ο υπολογιστης μου δινει απλα ποσοτητα για υγρο οποιο και αν ειναι αυτο? ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος ή ολόκληρη τη ποσότητα του υγρού της συνταγής με το υγρό της αρεσκείας σου. Υπάρχει άρθρο στο blog αφιερωμένο εξ'ολοκλήρου στη συγκεκριμένη διαδικασία.
    http://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_782.html#axzz2UnFWkE2Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας χαιρετώ
    Στα πρόσθετα συστατικά θέλω να βάλω είτε χαρουπάλευρο είτε χαρουπόμελο αλλά δεν υπαρχει. Μπορεί με καποιο τροπο να προστεθεi;
    Ευχαριστώ
    Μιχάλης
    lem_17083@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θελω να προσθεσω χαρουπαλευρο είτε χαρουπόμελο στο σαπουνι. Μπορεί να γίνει;
    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF