Υπολογιστές σαπουνιού (Lye calculators)

Οι υπολογιστές σαπουνιού είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του κάθε νέου και επίδοξου σαπωνοποιού. Μια δεύτερη πρόταση όσον αφορά τους υπολογιστές για τις συνταγές σαπουνιών μας έρχεται εξ' Αμερικής. Οι παρακάτω υπολογιστές είναι πολύ πιο απλοί στη χρήση, σε σχέση με τον πρώτο που παρουσίασα, έχουν λιγότερες επιλογές ελαίων και προτείνονται για αρχάριους, όπως ακριβώς ήμουν κι εγώ όταν τους πρωτοχρησιμοποίησα. Κάντε click στα παρακάτω link για να τους δείτε.

https://www.brambleberry.com/pages/Lye-Calculator.aspx




https://www.thesage.com/calcs/LyeCalc.html

Και οι τρεις υπολογιστές είναι έγκυροι και ακριβείς και σας το λέω εκ'πείρας, γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες συνταγές με λάθος υλικά. Ακόμα και να βρείτε μια έτοιμη συνταγή για σαπούνι, τουλάχιστον θα μπορέσετε να εξακριβώσετε αν οι ποσότητες καυστικής σόδας, νερού και λαδιού που σας δίνουν είναι σωστές. Έχω πετάξει πολλά λεφτά στα σκουπίδια από λάθος συνταγές για σαπούνι... 
Αυτό συμβαίνει είτε γιατί προτείνονται συνταγές σε blogs χωρίς να έχουν δοκιμαστεί πρώτα, ή για λόγους συμφέροντος. Άμα πουλάω καλό, χειροποίητο σαπούνι, γιατί να σας δώσω τη συνταγή να το φτιάξετε μόνοι σας;
Υπάρχουν και άλλοι υπολογιστές όπως στα site soapcalc, naturalsoapboutique και summerbeemeadow. Δείτε ποιός σας ταιριάζει και προχωρήστε αναλόγως.

7 σχόλια:

  1. Γεια σας θα θελα να κανω ενα σαποuνι με κατακαθι ελαιολαδου αλλα δεν ξερω πως να το βρω στους υπολογιστες σαποuνιου υπαρχη καποια συνταγη που μπορω να κανω ή απλα στη θεση που ειναι για τα λαδια βαζω olive oil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αθηνά.
    Πριν από 4 περίπου εβδομάδες ήρθε στα χέρια μου μεγάλη ποσότητα μούργας (κατακάθι ελαιολάδου). Έφτιαξα λοιπόν σαπουνάκι με τη ψυχρή μέθοδο. Τώρα περιμένω να ωριμάσει και να δω αν βγήκε καλό. Και εγώ το υπολόγισα σαν απλό ελαιόλαδο στον υπολογιστή. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα!
    υπάρχει ενημέρωση μηπως για τους υπολογιστές; οι 2 δεν ανταποκρίνονται υπάρχει πρόβλημα στη σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε γνωρίζω για ποιό λόγο δεν ανταποκρίνονται. Οι υπόλοιποι 5 υπολογιστές δουλεύουν μια χαρά. Πιστεύω μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σας καλωσορίζω κ εγώ! :)
    ποια η γνώμη σας για τον παρακάτω υπολογιστή σαπουνιού?
    με εξυπηρετεί γιατί μπορείς να τον κατεβάσεις σε excel.
    ξεκίνησα λοιπόν να τον "τσεκάρω κάπως"... πως? συγκρίνοντας κάποιες συνταγές σε αυτούς που έχεις ανεβάσει εδώ.
    ξεκίνησα με ελαιόλαδο... ολα καλά!
    προσθεσα καστορέλαιο... ΟΚ.
    όταν όμως πήγα να προσθέσω λάδι καρύδας άρχισαν οι αποκλίσεις... :(
    αν δε σου κανει κόπο ρίχνεις μια ματιά...
    h**p://www.australiansoapmaker.info/ozcalc/lye.php
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα .

    Να σας κάνω μια ερώτηση.
    Πως γίνεται βάζοντας τα ίδια λάδια και τις ίδιες ποσότητες στους παραπάνω υπολογιστές να βγάζει διαφορετική ποσότητα σόδας ? Φτιάχνω χειροποίητα σαπούνια 4 χρόνια τώρα και χρησιμοποιώ μέχρι τώρα τις τιμές σαπωνοποίησης απο το candlemaking.gr. Απλά είπα να δοκιμάσω αυτούς που παραθέτετε που βγάζουν αυτόματα τις τιμές και είναι πρακτικοί και εύκολοι στην χρήση αλλά δεν συμφωνούν στις τιμές της σόδας βάζοντας πάντα την συνταγή

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και μπραβο για to blog!!! Έχω 5 λίτρα τηγανόλαδο από ηλιέλαιο, χρησιμοποιώ τον δείκτη σαπων. του ηλιέλαιου ή διαφοροποιείται επειδή έχει τηγανιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF