Γαλακτωματοποιητικό κερί (Emulsifying wax)

Είναι σταθερός, φυτικός και ευρείας χρήσης γαλακτωματοποιητής, εύκολος και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα το βρείτε και με την ονομασία Polawax. Το emulsifying wax, που είναι ένας από τους γνωστότερους γαλακτωματοποιητές, δεν είναι ακριβώς 100% φυσικό συστατικό. Είναι παράγωγο φυτικών ελαίων που έχουν υποστεί ήπια χημική επεξεργασία.


Emulsifying wax (γαλακτωματοποιητής κήρος ή κερί γαλακτωματοποίησης) είναι ο σύνδεσμος μιας λιπαρής αλκοόλης φυτού, κετυλική αλκοόλη, και ενός παραγώγου υδατάνθρακα, σορβιτάνη, εστεροποιημένου και αιθοξυλιωμένου με λιπαρή αλκοόλη φυτικής προέλευσης.
Η δουλειά του είναι να ενοποιεί αποτελεσματικά το νερό με το έλαιο της καλλυντικής κρέμας που παρασκευάζουμε. Χρησιμοποιείται σε προστατευτικές καλλυντικές κρέμες, για την δημιουργία πηχτής ή ελαφριάς κρέμας. Διαλύεται στη λιπαρή φάση μαζί με τα έλαια, με σημείο τήξης στους 53°C. Θα το βρείτε σε καταστήματα με πρώτες ύλες καλλυντικών ή στο internet, σε μορφή λευκής παστίλιας.
Η χρήση του emulsifying wax θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε την πυκνότητα των καλλυντικών που παρασκευάζετε. Μετά την ανάμιξη συστήνεται ανάδευση, με μιξεράκι χειρός ή καφέ. Τα γαλακτώματα που φτιάχνετε με το Polawax είναι συχνά αρκετά ρευστά αμέσως μετά τη γαλακτωματοποίηση, αλλά πήζουν μετά από 24 ώρες ανάπαυσης σε θερμοκρασία δωματίου. Συνήθως χρησιμοποιείται στις ακόλουθες αναλογίες:
  • Lotion: αναλογία 2-5%
  • Ενυδατικές κρέμες: αναλογία 5-7%
  • Body butter: αναλογία 10-15%
Credits: beautymakeup.gr

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε λοσιόν με το e-wax που να έχει και αντηλιακή προστασία; Δηλαδή να βάλουμε λάδια τύπου φουντουκελαιο, σιτελαιο, σταφιδελαιο και οξείδιο του ψευδαργύρου; Η' χρειάζεται και νερό για να ενοποιηθεί; έχεις υπ'όψιν κάποια συνταγη για αντηλιακή λοσιόν; Ευχαριστώω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γαλακτωματοποιητικό κερί είναι γαλακτωματοποιητής. Ενώνει λάδι και νερό. Αν δε βάλεις νερό ποιός ο λόγος να βάλεις emulsifying wax;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας. Είχα χρησιμοποιήσει ατο παρελθόν e-wax, αλλά ενώ δίνει ωραία υφη στις κρέμες, πάνω στο δέρμα κάνει ασπρίλες, ειδικά αν το δέρμα είναι λίγο υγρό. Και η μυρωδιά του δεν είναι αι η καλύτερη. Τι θα μπορούσε να γίνει για να' αποφευχθούν αυτές οι ασπρίλες;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς με τον όρο ""ασπρίλες". Σβώλους; Πήγματα; Σημεία όπου δεν απορροφάται; Μήπως οφείλεται στην επιλογή ελαίων; Δε μπορώ να σου απαντήσω γενικά γιατί δεν είχα ποτέ θέμα με τη χρήση του emulsifying wax.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοώ ότι δεν απορροφάται από το δέρμα εύκολα και όχι μόνο σε κάποια σημεία αλλά γενικά. Το βλέπεις να ασπρίζει πάνω στο δέρμα. Καμία σχέση με το κερί μέλισσας- ακόμα και το άσπρο- που απορροφάται αμέσως.Υπάρχει κάποιο ewax που θεωρείτε καλό και κατάλληλο ακόμα και για το πρόσωπο; Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF