Χειμερινό lip balm

Δυστυχώς ή ευτυχώς η κάθε εποχή έχει τα βάσανα της, έτσι και ο χειμώνας και πρέπει να μας βρει έτοιμους.


Η παρακάτω συνταγή αφορά ένα "χορταστικό" lip balm που θα σταθεί σύμμαχος στις κακουχίες του χειμώνα και τον τραχύ καιρό.
Θα χρειαστείτε:

  • 3 κουταλιές της σούπας κανδελιλικό κερί (Candelilla wax)
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι λιμνανθές (Meadowfoam seed oil)
  • 2 κουταλιές της σούπας σπαθόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο Avocado
  • Άρωμα ή αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
  • 1 κουταλιά της σούπας gel αλόης
  • 3-4 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • Θήκες lip balm


Το λάδι λιμνανθούς πρόκειται για ένα βρώσιμο λάδι που εξάγεται από τους σπόρους του μονοετούς φυτού Limnanthes alba (meadowfoam). Οι σπόροι περιέχουν ποσοστό ελαίου 20-30%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σταθερό λάδι, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την μεγάλη περιεκτικότητα του μορίου του σε λιπαρά οξέα μακράς αλύσου, που ανέρχεται σε ποσοστό της τάξης του 98%. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την ελαιοκράμβη. Το λάδι meadowfoam χρησιμοποιείται ευρέως στη κοσμετολογία για τη σταθερότητα του, την έντονη λίπανση άλλα και το παρατεταμένο χρόνο παραμονής του πάνω στο δέρμα (πχ. προϊόντα μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια).

Αναμίξτε και λιώστε σε bain marie (πάντα σε χαμηλή φωτιά) το κανδελιλικό κερί, το σπαθόλαδο και το λάδι λιμνανθούς . Έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο αβοκάντο και ανακατέψτε καλά ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.


Πολλά βούτυρα δίνουν κοκκώδη υφή στα προϊόντα αν θερμανθούν σε υψηλή θερμοκρασία και τα περισσότερα από αυτά έχουν πολύ χαμηλό σημείο τήξης. Γιαυτό καλό είναι να τα ενσωματώνετε στο μίγμα αφού το έχετε αποσύρει από τη φωτιά.
Προσθέστε το αιθέριο έλαιο, το gel αλόης και τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα και πιέζουμε να βγει το λαδάκι που περιέχει) και ανακατέψτε καλά.
Το μίγμα είναι τώρα έτοιμο να μπει στις θήκες lip balm.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, όταν κάνω κεραλοιφη και προσθέτω μέλι το τελικό προϊόν δεν ομογενοποίηται και μένει κάτω στο πυθμένα το μέλι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ομογενοποιηθει η κεραλοιφή; Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF