Μαύρη αλοιφή (Black Salve)

Η μαύρη αλοιφή είναι μια πολύ παλιά και αποτελεσματική αμερικανιά. Έχει τις ρίζες της βαθιά στη παραδοσιακή ιατρική των Ινδιάνων της βορείου Αμερικής. Έχει θαυμάσιες αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες, καθώς και τη μοναδική ιδιότητα να απομακρύνει τα ξένα σώματα που έχουν εισέλθει στο δέρμα όπως σκλήθρες, κομματάκια από γυαλί κτλ.


Ακόμα χρησιμοποιείται σε δερματικές παθήσεις όπως μυρμηγκιές, τριχοφυτία και σπίλους. Παρά το μαύρο χρώμα της δε λεκιάζει το δέρμα.

Διευκρίνιση
Πολλή κουβέντα έγινε στο παρελθόν για ένα τύπο μαύρης αλοιφής που υποσχόταν (και ακόμα υπόσχεται) θεραπεία κατά του δερματικού καρκίνου, υπό την εμπορική ονομασία Cansema®. Περιείχε εξωτικά βότανα όπως αιματόριζα (Sanguinaria canadensis), το μεξικάνικο γουανάμπανα ή Graviola (Annona muricata), την ασιατική ρίζα Galangal (Alpinia galanga), το αμερικανικό Chaparral (Larrea tridentata), χημικά όπως χλωριούχο ψευδάργυρο, διμεθυλοσουλφοξείδιο (dimethylsulfoxide, DMSO), θειικό οξύ και άλλες ουσίες με διαβρωτική - εσχαροποιητική δράση.
Εσχάρα = περιοχή ιστού που έχει νεκρωθεί, κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από εγκαύματα (θερμικά ή χημικά), από ορισμένες παθήσεις του νευρικού συστήματος, από παρατεταμένη πίεση ή και επαναλαμβανόμενο τραυματισμό του δέρματος.

Αποτέλεσμα αυτών των αλοιφών ήταν να προκαλούνται εκτεταμένες δερματικές βλάβες στο δέρμα των ευκολόπιστων - απελπισμένων ασθενών που συχνά κατέφευγαν σε τέτοιου τύπου εναλλακτικές θεραπείες. Μαζί με το καρκινικό ιστό "καιγόταν" και ο υγιής ιστός, γεγονός που προκαλούσε φρικτά έλκη και δυσμορφίες στους χρήστες της αλοιφής, που πολλές φορές δε διορθώνονταν ακόμα και με πολλαπλές πλαστικές επεμβάσεις.
Αν αντέχει το στομάχι σας γράψτε στο παραθυράκι της Google "Black Salve" και πατήστε Enter. Οι εικόνες από τις βλάβες είναι σοκαριστικές.

Η παρακάτω αλοιφή δεν έχει καμία σχέση με το ανωτέρω σκεύασμα και τις αρνητικές συνέπειες του.


Θα χρειαστείτε:
  1. 3 κουταλιές της σούπας βοτανόλαδο*
  2. 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  3. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο shea
  4. 2 κουταλιές της σούπας μελισσοκέρι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
  6. 2 κουταλιές της σούπας άργιλο kaolin (ή μπεντονίτη)
  7. 2 κουταλιές της σούπας σκόνη ενεργού άνθρακα
  8. 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ιδανικά μέλι manuka)
  9. 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

*Πως παρασκευάζω το βοτανόλαδο
Θα χρειαστείτε από μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένη καλέντουλα, σύμφυτο και πεντάνευρο και ½ κούπα ελαιόλαδο (½ κούπα = 3 κουταλιές της σούπας). Μπορείτε να το παρασκευάσετε με τη ψυχρή ή θερμή μέθοδο.

Ψυχρή μέθοδος: Κονιορτοποιήστε τα βότανα σε ένα γουδί ή στο multi. Βάλτε τη σκόνη σε ένα καθαρό βάζο και προσθέστε το ελαιόλαδο. Αφήστε το σε ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος και ανακινείτε το καθημερινά. Σε 3-4 εβδομάδες είναι έτοιμο. Σουρώστε το λάδι από τα βότανα με ένα φίλτρο του καφέ και βάλτε το σε ένα νέο, καθαρό δοχείο.


Θερμή μέθοδος: Προσθέστε τα βότανα στο ελαιόλαδο και θερμάνετε τα σε ένα bain marie σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράστε το μίγμα για μια ώρα μέχρι να αρχίσει να αναδύει το άρωμα των βοτάνων και να σκουρύνει ελαφρώς. Σουρώστε το λάδι με ένα φίλτρο του καφέ και βάλτε το σε ένα νέο, καθαρό δοχείο.

Πως φτιάχνω την αλοιφή


Βάλτε σε bain marie το βοτανόλαδο, το βούτυρο shea, τα λάδι καρύδας και το μελισσοκέρι και λιώστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά προσθέστε τη σκόνη του ενεργού άνθρακα, τον άργιλο, τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε πολύ καλά και βάλτε το μίγμα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Πως το χρησιμοποιώ;
Καθαρίστε καλά τη πάσχουσα περιοχή και τοποθετήστε επάνω μια γεναιόδωρη δόση από την αλοιφή. Καλύψτε το σημείο με ένα κομμάτι γάζα και επίδεσμο και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες ή καλύτερα ολονυχτίς. Θα χρειαστούν αρκετές επαλείψεις και αλλαγές μέχρι να απομακρυνθεί το ξένο σώμα και να επουλωθεί η πληγή.


Credits: wellnessmama, ehow, herbs.lovetoknow, livepedia, topicalinfo, cansema

3 σχόλια:

  1. καλησπερα.δλδ την λετε σαν 1 ισχυρη κεραλοιφη επουλωτικη;και βεβαια ειμαι πολυ περιεργη στον σπιλο,τι ακριβως μπορει να κανει!ενδιαφερον συνταγη!μπραβο σας κ παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σας, συγχαρητήρια και πάλι!. Εχω φτιάξει το σαπούνι ρητίνης και του ενεργού άνθρακα και μου πετύχανε. Το σαπούνι θείου νομίζω δεν πέτυχε γιατί όταν έριξα το θείο δεν διαλύθηκε καλά και τόσο καλά και έμειναν σβώλοι.. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Η μαύρη αλοιφή τι χρήσεις έχει; Λέτε αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις χρήσεις; Τι εννοείται συγκεκριμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα εχω ενεργω ανθρακα οχι σε σκονη μπορω να φτιαξω κεραλοιφη με αυτον των ανθρακα και ειναι συγουρο οτι δεν θα παθω κατι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF