Βούτυρο Avocado

Προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Persea Americana, δηλαδή του αβοκάντο. Θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά καλλυντικά βούτυρα λόγω των αναζωογονητικών, μαλακτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του για το δέρμα.
Που χρησιμοποιείται
Περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει και αποτελούν συστατικό των μεμβρανικών λιπιδίων. Περιέχει τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Ε και D, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος.
Περιέχει επίσης λεκιθίνη και ακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Περιέχει ακόμη ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Τα πλούσια αυτά συστατικά του βουτύρου αβοκάντο αποτελούν τροφή για την επιδερμίδα και της χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια.
Χρησιμοποιείται ακόμη στη περιποίηση των μαλλιών που παρουσιάζουν ξηρότητα και απώλεια λάμψης. Παίζει θεμελιώδη ρόλο σε φλεγμονώδεις και ανοσοποιητικές αντιδράσεις αλλά και στη ρύθμιση της διαπερατότητας των κυττάρων. Κλινικά test έχουν αποδείξει ότι το βούτυρο αβοκάντο απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα και είναι συμβατό με όλους σχεδόν τους τύπους δέρματος.
Είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου, παρόλα αυτά λιώνει αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών χαρίζει πλούσιο και βαθιά ενυδατικό αφρό.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF