Βούτυρο Mango

Είναι ένα βούτυρο με λευκό χρώμα και απαλή, γλυκιά και λιπαρή οσμή. Είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, με σημείο τήξης τους 38-39°C. Είναι παρόμοιο με το βούτυρο κακάο και το βούτυρο karité, με μια μικρή διαφοροποιήση στην περιεκτικότητα λιπαρών οξέων.


Το βούτυρο του mango έχει φυσικές ενυδατικές, επανορθωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Παραδοσιακά χρησιμοποιούταν από τους λαούς στα δάση των τροπικών για τη μαλακτική, ενυδατική, καταπραϋντική και προστατευτική του φύση, καθώς και για την αποκατάσταση της ελαστικότητας και τη μειώση της καταστροφής των κυττάρων της επιδερμίδας.
Επίσης προσφέρει ένα μικρό βαθμό αντιηλιακής προστασίας. Οι δερματολόγοι συχνά το συστήνουν σαν αντιρυτιδική θεραπεία, καθώς αποδείχθηκε πως "γεμίζει" τις γραμμές και ρυτίδες και μειώνει το ρυθμό γήρανσης της επιδερμίδας, μετά από 4-6 εβδομάδες καθημερινής χρήσης. Θεωρείται πως έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε.

Πολλοί οι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο μάνγκο
  1. Περιποιείται ικανοποιητικά το ξηρό δέρμα
  2. Θεραπεύει την ερυθρότητα και τους δερματικούς ερεθισμούς
  3. Προστατεύει το δέρμα από το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα, μετά την έκθεση στον ήλιο
  4. Εξαφανίζει ατέλειες και γραμμές έκφρασης
  5. Καταπραϋνει το δερματικό κνησμό
  6. Θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα
  7. Είναι πολύ καλό πρόσθετο σε κρέμες ξυρίσματος
  8. Περιποιείται εκδορές και σχισίματα στο δέρμα
  9. Ενυδατώνει το τραχύ και άγριο δέρμα
  10. Προλαμβάνει τις ραγάδες της εγκυμοσύνης
  11. Καταπραΰνει τα δήγματα των εντόμων
  12. Ανακουφίζει από μυικό πόνο
  13. Βοηθάει στον έλεγχο του εκζέματος και της δερματίτιδας
  14. Ανακουφίζει από δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις
  15. Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας
  16. Χρησιμοποιήστε το σε προϊόντα περιποίησης σώματος, body butters, κρέμες για massage, σαπούνια και καλλυντικά μαλλιών.

0 comments:

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF