Φτιάξε αρωματικά σιρόπια για τον καφέ

Μια γλυκιά ιδέα που θα απογειώσει την καθημερινή ιεροτελεστία του καφέ σας.
Ιδανικό δώρο για τους φίλους σας τις γιορτές.


Είναι κατάλληλα τόσο για ζεστά όσο και κρύα ροφήματα. Σας δίνω τέσσερις γεύσεις· βανίλια, καραμέλα, βατόμουρο και λεβάντα.
Δοκιμάστε το.

#1 Σιρόπι με γεύση βανίλια
Θα χρειαστείτε:

  1. 1 κούπα νερό
  2. 1 κούπα οργανική καστανή ζάχαρη
  3. ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  4. Μπουκάλι με αντλία
Δείτε πως φτιάχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας κάνοντας click εδώ.
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Μόλις είναι έτοιμο βάλτε το μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι με αντλία.


#2 Σιρόπι με γεύση βατόμουρο
Θα χρειαστείτε:

  1. 1 κούπα νερό
  2. 1 κούπα οργανική καστανή ζάχαρη
  3. ½ κούπα φρέσκα βατόμουρα
  4. Μπουκάλι με αντλία
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Πολτοποιήστε τα βατόμουρα με πηρούνι ή στο multi για μερικά δευτερόλεπτα, προσθέστε τα στο κατσαρολάκι και αφήστε το μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σουρώστε το μίγμα με ένα σουρωτήρι ή τουλουπάνι μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι με αντλία.


#3 Σιρόπι με γεύση καραμέλα
Θα χρειαστείτε:

  1. 1 κούπα νερό
  2. 1 κούπα οργανική καστανή ζάχαρη
  3. ¼ της κούπας καραμέλα
  4. Μπουκάλι με αντλία
Η συνταγή προϋποθέτει την παρασκευή καραμέλας. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες συνταγές για καραμέλα οπότε το θεωρώ άσκοπο να προσθέσω άλλη μία.
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη καραμέλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Aφήστε το μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Μόλις είναι έτοιμο βάλτε το μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι με αντλία.


#4 Σιρόπι με γεύση λεβάντα
Θα χρειαστείτε:

  1. 1 κούπα νερό
  2. 1 κούπα οργανική καστανή ζάχαρη
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
  4. Μπουκάλι με αντλία
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη λεβάντα και αφήστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σουρώστε το μίγμα με ένα σουρωτήρι ή τουλουπάνι μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι με αντλία.

Επίλογος
Όπως είναι εύκολα κατανοητό η κεντρική ιδέα των παραπάνω σιροπιών είναι να περάσει το εκάστοτε αρωματικό της επιλογής μας μέσα στο μίγμα νερού και ζάχαρης που σιγοβράζει σε ένα κατσαρολάκι. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να χρησιμοποιήσετε όποιο άρωμα σας αρέσει.


Μερικές ιδέες; Κανέλα ή γαρύφαλλο (για τους πικάντικους), κουρκουμάς και ginger (για τους ανατολίτες) και πάει λέγοντας.
Πειραματιστείτε λοιπόν και καλή απόλαυση!

Credits: abeautifulmess, feedmeseymourblog, recipe

3 σχόλια:

  1. Ψάχνω σιρόπι με άρωμα-γευση φουντουκι.
    Τι μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα. Διάβασε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει και καποια συνταγη για σιροπι αμυγδαλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF