Μετάξι στο σαπούνι (Tussah Silk)

Το μετάξι είναι ένα υλικό το οποίο μόλις δοκιμάσετε στο σαπούνι για πρώτη φορά, δε θα το παραλείψετε ποτέ ξανά.




Το tussah ή tassar silk που χρησιμοποιείται στη παρασκευή του σαπουνιού παράγεται από το μεταξοσκώληκα Antheraea paphia. Στην ουσία είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το μεταξοσκώληκα και διαφορετικό από το μετάξι υφαντουργίας.

Πως το χρησιμοποιώ;


Το μετάξι χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιία σε μικρές ποσότητες μέσα στο νερό όπου θα διαλυθεί η καυστική σόδα. Όταν μιλάω για μικρή ποσότητα, εννοώ πως για 2-2,5 kg σαπούνι χρησιμοποιούμε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού ή περίπου 1 gr. Αυτό σημαίνει πως ένα μικρό σακουλάκι με tussah silk θα σας κρατήσει για πολύ καιρό και για πολύ σαπούνι.
Προστίθεται στο νερό, όπου θα διαλύσουμε τη σόδα. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε τις ίνες με το χέρι πριν το βάλουμε μέσα, ώστε να διαλυθεί καλύτερα. Αν παρ'όλαυτά παραμείνουν μερικές ίνες αδιάλυτες μη τις βγάλετε από μέσα, το stick blender θα αποτελειώσει τη δουλειά.


Τι κάνει;
Η προσθήκη μεταξιού στο σαπούνι σας θα του προσδώσει βελούδινο αφρό, μεταξένια αίσθηση και γυαλάδα, αλλά θα το κάνει να γλιστράει από τα χέρια. Γιαυτό μη βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα.
Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα με εξοπλισμό και υλικά σαπωνοποιίας ή στο δοκιμασμένο internet.

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Το έγχρωμο μετάξι δίνει και χρώμα στο σαπούνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μετάξι που χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιία είναι ειδικό και το αγοράζουμε από μαγαζί με υλικά σαπωνοποιίας. Είναι όπως το βλέπεις στη φωτογραφία. Δεν κυκλοφορεί σε χρώματα και δε χρωματίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.ebay.com/itm/230781019474?var=530064744638&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
    ayto δε μοιαζει με το παραπανω;;μηπως ειναι για αλλη χρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέει: "For felting, spinning, paper". Δεν είναι για σαπούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που μπορώ να το βρώ στην ελληνική αγορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω αγοράσει από το amazon Ελλάδα δεν έχω βρει αν θέλεις μπορώ να σου στείλω το link

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF