Scrub προσώπου με βανίλια και λεβάντα

Αν και δεν έχει φτάσει το καλοκαίρι ακόμα μπορώ να σας δώσω ένα scrub προσώπου με καλοκαιρινές νότες βανίλιας και λεβάντας.


Όλοι πλέον ξέρουμε πόσο εύκολο και ανέξοδο είναι να φτιάξουμε σπιτικά scrub προσώπου και σώματος, αντί να τα αγοράζουμε από το εμπόριο. Η παρασκευή είναι πανεύκολη και δε θα σας πάρει παραπάνω από 5 λεπτά.
Θα χρειαστείτε:
  1. 1 κούπα οργανική καστανή ζάχαρη
  2. ½ κούπα αμυγδαλέλαιο
  3.  ½ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε ή έλαιο argan
  4. ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  5. 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα καθαρό βαζάκι. Με το μίγμα αυτό κάνουμε ήπια απολέπιση στο πρόσωπο ή και το σώμα ακόμα. Αφού κάνετε scrub, διατηρείστε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο σας.

Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε αμυγδαλέλαιο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο. Να θυμάστε πως το αμυγδαλέλαιο έχει πιο ήπιο άρωμα από το ελαιόλαδο και είναι πιο ουδέτερο για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο γεράνι αντί της λεβάντας, το οποίο είναι επίσης εξαιρετικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας.
Μπορείτε να μοιράσετε (50 : 50) τη ποσότητα ζάχαρης με τριμμένο πίτουρο βρώμης (oatmeal ή κολλοειδές βρώμης). Βάλτε το στο multi για μερικά δευτερόλεπτα να γίνει χοντρή σκόνη. Είναι και αυτό ένα πολύ ήπιο απολεπιστικό μέσο που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα σπιτικά scrubs.
Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας από το εμπόριο, διαβάστε εδώ πως φτιάχνεται.

2 σχόλια:

  1. Δεν χορταινω μα διαβαζω τα οσα γραφεις!!!περιμενω και την παραγγελεια των υλικων μου για να ξεκινησω και εγω τις δημιουργιες.... Μια διευκρινηση θα ηθελα..οταν λες οργανικη ζαχαρη ποια εννοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,απ τα υλικά καταλαβαίνω ότι μπορεί να διατηρηθεί αρκετό καιρό και εκτός ψυγείου.Μήπως έχει παρατηρησει πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF