Σαπούνι προσώπου με αλόη

Σας παρουσιάζω ένα πανεύκολο σαπουνάκι με αλόη για να πλένετε το πρόσωπο σας καθημερινά. Περιέχει μόνο αγνά υλικά και γίνεται μέσα σε 3 λεπτά της ώρας!


Η αλόη έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση και καταπραΰνει την επιδερμίδα, αποτρέπωντας παράλληλα την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επίσης περιέχει σαλικυλικά, που αποτελούν πολύτιμο βοήθημα κατά της ακμής.
Θα χρειαστείτε:
  1. 5 κουταλάκια του γλυκού gel Αλόης
  2. 1 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι καστίλλης
  4. 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (χαμομήλι, tea tree ή λεβάντα)
  5. Χωνί
  6. Μπουκαλάκι αποθήκευσης (~100 ml)
Βάλτε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας ένα χωνί, μέσα στο μπουκάλι και ανακινήστε καλά να ενσωματωθούν. Έτοιμο.
Βρέξτε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό. Βάλτε μια μικρή ποσότητα από το νέο σας σαπουνάκι στο χέρι σας και τρίψτε τις παλάμες μεταξύ τους. Ξεκινήστε να πλένετε το πρόσωπο σας, με κυκλικές κινήσεις, από το μέτωπο και κατεβείτε προς τα κάτω. Ξεβγάλτε με κρύο νερό. Να θυμάστε να το ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Σημειώσεις
  • Το σαπούνι αυτό δε θα κάνει τον αφρό που έχετε συνηθίσει. Θα καθαρίσει όμως την επιδερμίδα σας πολύ απαλά, και ας μη το καταλαβαίνετε.
  • Προσθέστε αν θέλετε και μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε για extra περιποίηση. 

5 σχόλια:

  1. Ωραία ιδεα για το σαπουνακι...θα το ποσταρω αυριο στη σελιδα μου στο fb [@ amamelisoils] - Πολυ ωραιο το μπλογκ συγχαρητηρια, το επισκέπτομαι συχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα κ παλι..το υγρο σαπουνι καστιλης πως γινεται;;εχω σαπουνι καστιλης..να το βαλω λιγο νερο να διαλυθει κ να μαλακωσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασε το σχετικό άρθρο: http://oliviart-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1366.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε μου κανει το λινκ σου κοπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίποτε εδώ δεν κάνει κόπι (φαντάζομαι επίτηδες). Ακόμη δεν μπορείς να πας πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται. Οι συνταγές και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο blog δεν υποκαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτική αγωγή. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε προβλήματα υγείας, πάσχετε από χρόνιες παθήσεις, είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Print Friendly and PDF